Pages

marți, 4 noiembrie 2014

Pierduţi

...oameni făcuţi să iubească, suntem oamenii care sunt făcuţi pentru a iubi, dar ne pierdem printre  ecrane mici şi mari plate sau concave, maşini, semafoare, ziduri, gânduri vesele şi triste, ne peirdem urmărind privirile dar uităm să ne bucurăm de sclipirea lor, ne pierdem ... ne pierdem vederea printre programele TV în loc să ne-o regăsim printre paginile cărţilor; suntem  oamenii căzuţi în genunhi sub povara rutinei şi a monotoniei, oamenii cărora dacă le dai o lună de concediu nu stiu ce sa facă, nu stiu să ocolească măcar o zi “tehnologia” şi să se plimbe pe o potecă plină de frunze uscate. Nu ştim să preţuim familia, minţim, ne hrănim cu haine scumpe pe care le purtăm de două ori şi se rup, suntem mândrii, haini şi fără milă când vine vorba de semenii noştrii, bârfa e stindardul pe care îl ridicăm zi de zi, purtăm pe piept tot mai des un logo al nechibzuinţei şi al mândriei, impresiei că suntem cei mai buni.
           Dacă spun “mulţumesc” după ce cumpăr ceva, vânzătoarea se uită urât, oare de ce marginalizăm bunele maniere, haideţi să le dăm şi lor o şansă. De ce oare lipim gumă de mestecat oriunde, în trenuri, tramvaie, şcoli, săli de aşteptare, biserici ? De ce suntem nemulţumiţi oricât ne-ar fi de bine?  De ce vrem tot mai mult ? Suntem oameni avari, dar care murim săraci din cauza prostiei, iar cei deştepţi mor prea repede din cauza nervilor şi stresului create tot de prostie. De ce nu încercam să fim înţelepţi şi măcar o zi pe săptămână să avem un plan pe care să-l urmăm, să nu mai fie un haos când ne uităm copii prin grădiniţie (măcar când sunt mici să aibă încredere în noi ) şi  maşinile la locul de muncă .
Ne credem fiinţele cele mai superioare, dar pupăm în fund toată ziua câinii şi pisicile şi te miri de unde atâtea boli, dăm vina pe negrii.

Devenim o generaţie incultă, pentru că “la ce ne foloşeste?” este expresia favorită, nu mai ştim să scriem corect, un sfert din cuvitele din cărţi nu ştim ce înseamnă, bine că exista DEX online şi google translate, să ştim limbi străine măcar online, prin şcoli oricum “la ce ne foloseste?”...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu